Sojové hamburgery
01.09.2013 12:10Sojové hamburgery
Sója je pomerne lacná potravina, ktorá nám ponúka bohatý pomer bielkovín, konkrétne 50 gramov v 100 gramoch. Sojové hamburgery samozrejme niesu také chutné ako klasické s hovadzím alebo bravčovým mäsom, ale stoja za vyskúšanie.
Potrebujeme: 50g alebo 100g sojového granulátu
soľ
vajce
asi 50g tvrdého syra
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku (podľa vašej chuti aj viac)
zmes korenín (rasca,mleté korenie atd.)
strúhanka(ale pravý kulturista ju nahradí ovsenou múkou)
samozrejme olej na opečenie (ja používam panenský olivový)
Postup: Sojový granulát zalejeme vriacou vodou, osolíme a necháme asi 20 minút napučať. Potom scedíme, vmiešame vajce, na kocky pokrájaný syr, najemno pokrájanú cibuľu, rozdrvený cesnak a koreniny. Podľa potreby to zahustíme múkou, strúhankou a z hmoty tvaruheme menšie placky alebo ak chcete, hamburgery :) Na teflónovej, vymastenej panvici opekáme z oboch strán dozlatista. Potom už len vkladáme do rozkrojenej celozrnej žemle, môžme potrieť kečupom alebo inou omáčkou podľa chuti, pridáme zeleninu, nejakú kapustu a podávame.