Sojové hamburgery

01.09.2013 12:10

Sojové hamburgery

Sója je pomerne lacná potravina, ktorá nám ponúka bohatý pomer bielkovín, konkrétne 50 gramov v 100 gramoch. Sojové hamburgery samozrejme niesu také chutné ako klasické s hovadzím alebo bravčovým mäsom, ale stoja za vyskúšanie. 

Potrebujeme: 50g alebo 100g sojového granulátu

                    soľ

                    vajce

                    asi 50g tvrdého syra

                    1 cibuľu

                    2 strúčiky cesnaku (podľa vašej chuti aj viac)

                    zmes korenín (rasca,mleté korenie atd.)

                    strúhanka(ale pravý kulturista ju nahradí ovsenou múkou)

                    samozrejme olej na opečenie (ja používam panenský olivový)

 

Postup: Sojový granulát zalejeme vriacou vodou, osolíme a necháme asi 20 minút napučať. Potom scedíme, vmiešame vajce, na kocky pokrájaný syr, najemno pokrájanú cibuľu, rozdrvený cesnak a koreniny. Podľa potreby to zahustíme múkou, strúhankou a z hmoty tvaruheme menšie placky alebo ak chcete, hamburgery :) Na teflónovej, vymastenej panvici opekáme z oboch strán dozlatista. Potom už len vkladáme do rozkrojenej celozrnej žemle, môžme potrieť kečupom alebo inou omáčkou podľa chuti, pridáme zeleninu, nejakú kapustu a podávame. 

Viac tu: https://htmlky.webnode.sk/htmlkody/anti-kopirovanie-ochrana/ Vytvorte si vlastné stránky zadarmo: https://www.webnode.sk