Tuniakové fašírky
10.09.2013 16:40Fašírky z tuniaka
Tento recept som opisoval na ústnej maturite z nemčiny, takže ho poznám už pomerne dlho a často si ho robievam. Myslím, že aj v komunite cvičencov je už dosť známy ale keby náhodou nie, tak tu ho máte:
Ingrediencie:
-1 plechovku drteného tuniaka (niekto kupuje vo vlastnej šťave, ja som zástancom konzumácie rybieho oleja, takže kupujem v oleji)
-1 stredne veľkú cibuľu
-3 vajcia (3 bielka+ 1 až 2 žltka)
-cca 70 gramov celozrnej múky alebo ja si zvyknem pomlieť ovsené vločky na takú jemnú múku
Postup:
Z tuniaka si zlejeme trochu oleja (alebo vody) a dáme ho do misky. Postupne pridávame všetky ingrediencie, teda celozrnú múku alebo vločky, 3 vymiešané vajcia a nadrobno nakrájanú cibuľku. Ochutíme korením podľa vašej chuti a z hmoty vytvárame stredne veľké fašírky, ktoré potom ukladame na teflónku vymastenú olivovým olejom. Hotové fašírky si ukladám na servítky aby neboli veľmi mastné.