Zemiakové pirohy s hubovou plnkou
10.09.2013 16:57Zemiakové pirohy s hubovou plnkou
Potrebujeme:
-500 gramov zemiakov
-200g hrubej múky
-soľ
-2 vajcia
Plnka: 1 väčšia cibuľa, 200g čerstvých húb alebo konzervovaných šampiňónov, 2 vajcia, čierne korenie, rasca, soľ, olej
Postup:
V šupke uvarené zemiaky očistíme a pretlačíme alebo postúhame na strúhadle. Pridáme vajcia, múku, soľ a vymiešame cesto. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 5 mm a rozdelíme na 8 dielov. Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme v oleji. Pridáme pokrájané huby, ochutíme rascou, korením, soľou a podusíme. Nakoniec primiešame vajcia a presmažíme. Na každý diel cesta naložíme plnku, cesto preložíme a okraje dobre pritlačíme. Naplnené rezne opražíme v olivovom oleji dozlatista. Podávame so zeleninovou oblohou.