Zemiakové pirohy s hubovou plnkou

10.09.2013 16:57

Zemiakové pirohy s hubovou plnkou

 

 

Potrebujeme:

-500 gramov zemiakov

-200g hrubej múky 

-soľ

-2 vajcia

 

Plnka: 1 väčšia cibuľa, 200g čerstvých húb alebo konzervovaných šampiňónov, 2 vajcia, čierne korenie, rasca, soľ, olej

 

Postup:

V šupke uvarené zemiaky očistíme a pretlačíme alebo postúhame na strúhadle. Pridáme vajcia, múku, soľ a vymiešame cesto. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 5 mm a rozdelíme na 8 dielov. Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme v oleji. Pridáme pokrájané huby, ochutíme rascou, korením, soľou a podusíme. Nakoniec primiešame vajcia a presmažíme. Na každý diel cesta naložíme plnku, cesto preložíme a okraje dobre pritlačíme. Naplnené rezne opražíme v olivovom oleji dozlatista. Podávame so zeleninovou oblohou.

 

Diskusná téma: Zemiakové pirohy s hubovou plnkou

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok